A hosszantartó hőség, a forró kánikula, a szárazság, az aszály járulékos hatásai a növénytermesztésben új fogalmak megismerésére kényszerítenek bennünket. Ami számunkra egyelőre csak fogalom, az a gazdáknak, zöldség-gyümölcs termesztőknek súlyos kár.
A hosszantartó hőség, a forró kánikula, a szárazság, az aszály járulékos hatásai a növénytermesztésben új fogalmak megismerésére kényszerítenek bennünket. Ami számunkra egyelőre csak fogalom, az a gazdáknak, zöldség-gyümölcs termesztőknek súlyos kár.
Vasárnap tartották meg Borbáson a Kecskeméti Barack Ünnepet. A nagyszabású „Szedd magad” esemény mellett volt Barack Kvíz, barack szentelés, pálinkakóstoló és palacsintázás is.
Kecskeméten országos viszonylatban is rendkívüli lehűléssel, mínusz 6,2 C-os faggyal kezdődött el a tavasz március 20-án hajnalban. Az azt megelőző, rendkívül hideg reggelek után, ez egy mélypont volt a már virágba borult kajszifáknak. Már akkor bizonyos volt, hogy a szakszerű védekezés ellenére is, jelentős károk keletkeztek egyes korai fajtáknál.
Immár a kecskeméti piacon is kaphatók a Bács-Zöldért Zrt. őstermelő tulajdonosainak Kisfáiban megtermelt friss, egészséges idénytermékei. A minőségi zöldségek és gyümölcsök jelentős választékban és kedvező áron kaphatók a Budai utcai piac szabadtéri részén. A Bács-Zöldértnél emellett – elsősorban márciustól novemberig – Szedd magad! akcióban is várják az érdeklődőket, akik egy kiváló családi program keretében, piknikkel kiegészítve szedhetik le maguk az éppen érő szabadföldi „vitaminbombákat”.
Az idei idő sem kedvezett a csonthéjas gyümölcsöknek, legfőképpen a kajszibaracknak és az őszibaracknak. Ebben az évben inkább a cseresznye, a meggy és a szilva lesz elérhető "szedd magad" formában, a piacokon és a boltokban.
Csodasípokat terem, betegségektől véd, ráadásul mennyei fogások készíthetőek belőle. Mi az? Hazánkban sajnos egyelőre csak
kevesen tudják a választ erre a találós kérdésre, pedig a spárgatermelésnek több mint hatvanéves a hagyománya itthon. Az sem
köztudott, hogy Kecskemét mellett, a Bács Zöldért Zrt. borbási
gazdaságában található az ország legnagyobb spárgatermelő területe. A multikba szállítják innen ezt a különleges zöldségfélét, aki
azonban friss és igazán ízletes spárgára vágyik, saját kezűleg is
leszedheti magának. Másképp nem is érdemes – állítja Bűdi Zsolt
Attila vezérigazgató, a kertészet egyik tulajdonosa.
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlapon - kizárólag a felhasználói élmény fokozásának érdekében - ún. sütiket alkalmazunk. A hírportál használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.