Egy felborult kamion miatt zárták le az M5-ös autópályát Kiskunfélegyházánál, ami elfoglalta mindhárom sávot, emiatt hatalmas volt a torlódás ma hajnalban.
Évről-évre újabb és újabb vetőmagfajtákat állít elő a kecskeméti Zöldségtermesztési Kutató Intézet (ZKI). Ez azért fontos, hogy a zöldségek szépek és egészségesek legyenek. A nemesítés során a legfontosabb szempont, hogy a fajták a klimatikus hatásokkal és a betegségekkel is megbirkózzanak, ezért mindig újítani kell.
Szinte egész évben elérhető a hazai fejes saláta és az újhagyma a piacon, a nagyobb mennyiségek azonban a koratavaszi időszakban érhetők el, ekkor a legtöbb boltban az import árut felváltja a hazai termés – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet körképéből. Hasonló a helyzet a hónapos retek esetében is, amely minden évben az első nagyobb bevételi forrást jelenti a fólia alatti termesztésben.
Immár a kecskeméti piacon is kaphatók a Bács-Zöldért Zrt. őstermelő tulajdonosainak Kisfáiban megtermelt friss, egészséges idénytermékei. A minőségi zöldségek és gyümölcsök jelentős választékban és kedvező áron kaphatók a Budai utcai piac szabadtéri részén. A Bács-Zöldértnél emellett – elsősorban márciustól novemberig – Szedd magad! akcióban is várják az érdeklődőket, akik egy kiváló családi program keretében, piknikkel kiegészítve szedhetik le maguk az éppen érő szabadföldi „vitaminbombákat”.
A tavaszi gyümölcsök nagy része elfagyott, a nyári gyümölcs és zöldség tekintetében azonban nem okozott problémát az időjárás. A piacokon már megtalálhatóak a népszerű nyári termékek, ezek ára nem sokat változott a tavalyihoz képest.
Csodasípokat terem, betegségektől véd, ráadásul mennyei fogások készíthetőek belőle. Mi az? Hazánkban sajnos egyelőre csak
kevesen tudják a választ erre a találós kérdésre, pedig a spárgatermelésnek több mint hatvanéves a hagyománya itthon. Az sem
köztudott, hogy Kecskemét mellett, a Bács Zöldért Zrt. borbási
gazdaságában található az ország legnagyobb spárgatermelő területe. A multikba szállítják innen ezt a különleges zöldségfélét, aki
azonban friss és igazán ízletes spárgára vágyik, saját kezűleg is
leszedheti magának. Másképp nem is érdemes – állítja Bűdi Zsolt
Attila vezérigazgató, a kertészet egyik tulajdonosa.
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlapon - kizárólag a felhasználói élmény fokozásának érdekében - ún. sütiket alkalmazunk. A hírportál használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.