Elkezdődött a paradicsomlé szezonja. A 60-as évek óta állítja elő az ételalapanyagnak is számító levet a Zöldségtermesztési Kutató Intézet (ZKI) Zrt. a hírös városban. Azóta az ország több pontjáról érkeznek vásárlók, akik a kecskeméti paradicsom mellett tették le a voksukat.
Évről-évre újabb és újabb vetőmagfajtákat állít elő a kecskeméti Zöldségtermesztési Kutató Intézet (ZKI). Ez azért fontos, hogy a zöldségek szépek és egészségesek legyenek. A nemesítés során a legfontosabb szempont, hogy a fajták a klimatikus hatásokkal és a betegségekkel is megbirkózzanak, ezért mindig újítani kell.
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlapon - kizárólag a felhasználói élmény fokozásának érdekében - ún. sütiket alkalmazunk. A hírportál használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.